En skål med rosa fläderblommor och skivor av citron

Rosa flädersaft

Nu blommar blodflädern ”Black lace” och det är dags att göra rosa flädersaft. Receptet går såklart lika bra att använda till vanlig fläder, med skillnaden att saften inte blir rosa. Jag använder inte citronsyra när jag gör flädersaft, väl medveten om att hållbarheten i kylskåp försämras. Jag fryser in saften i mindre flaskor som används direkt.

Ingredienser:

25-35 fina fläderblomklasar
3 citroner
1,5 liter vatten
2 kg socker
(50 g citronsyra om man vill ha längre hållbarhet)

Gör såhär:
Skölj blomklasarna och lägg dem i en stor bunke. Skölj citronerna noggrant, skiva dem tunt och i dem i bunken med fläderblommorna. Koka upp 1,5 liter vatten och tillför därefter sockret och blanda tills sockret har löst sig. Häll lagen, lite i taget, över blommorna.

Täck bunken med lock eller plastfilm och låt stå i 3-4 dagar i kylskåp. Rör om några gånger per dag. Sila saften och häll upp i väl rengjorda flaskor.

Lycka till!

Copyright 2025 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå